Laagdrempelige opvoedsteun voor ouders met tieners in Amsterdam

Dit is de website van de Amsterdamse Kenniswerkplaats Tienplus. In deze kenniswerkplaats werken onderzoekers, praktijk en beleid aan een betere ondersteuning voor migrantenouders met tieners. De kenniswerkplaats wordt gefinancierd door ZonMw. Meer lezen? Zie Over de werkplaats of download de flyer van de Kenniswerkplaats Tienplus.

Nieuws

ZonMw Parel voor Kenniswerkplaats Tienplus

10 maart 2014, 11.00

Namens de Kenniswerkplaats Tienplus ontving prof. dr. Trees Pels vandaag op het Congres Jeugd in Onderzoek een ZonMw Parel voor het diversiteitsgevoeliger maken van de jeugdsector. Door maatwerk en het ontwikkelen van diverse adviezen, instrumenten en evidence based interventies kan beter hulp en ondersteuning worden geboden aan voorheen lastig bereikbare doelgroepen. Dit komt nu goed van pas bij de uitvoering van de transitie binnen de zorg voor jeugd.
Lees hier het persbericht

Symposium ‘Samen voor zelfredzaamheid in de triade ouder, kind en professional: welke competenties zijn nodig?’

12 december 2013, 13.00 tot 16.30 uur - Leiden

De Academische Werkplaats Samen voor de Jeugd in de regio Noordelijk Zuid-Holland nodigt u uit om deel te nemen aan een symposium over de voorwaarden waaronder ouders en jongeren op eigen kracht invulling kunnen geven aan hun leven en zo nodig hun problemen de baas kunnen worden. Pauline Naber van Kenniswerkplaats Tienplus spreekt over het Opleiden van pedagogen nieuwe stijl: leren herkennen van eigen kracht. Programma, Aanmelden en Meer informatie via Dr. Paul Kocken (TNO) »

Bouwstenen voor gemeentelijk preventiebeleid

7 oktober 2013, Signalering, bereik en toeleiding naar hulp bij migrantenjeugd

Presentatie op YouTube van Trees Pels tijdens het festival 'Voor de jeugd', 7 oktober 2013 Westergasfabriek Amsterdam.

Participatie & Empowerment

26 september 2013 - De rollen van allochtone patiënten(organisaties) bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg

In deze brochure staan de resultaten van het project Patiëntenparticipatie van allochtonen met kanker bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg - onderdeel van het door ZonMw en VSB gefinancierde programma Patiëntenparticipatie in onderzoek, kwaliteit en beleid. Meer informatie »

Engelse vertaling van Meetladder Diversiteit Interventies, Deel II

2 september 2013 - Part II from Diversity Developmental Tool for Interventions

In recent years, increasing attention has been paid to the effectiveness of interventions aimed at supporting families, parents or young people. There is no easy answer to the question whether an intervention is effective. Effective for whom? Meer informatie »

Nu online: Videoverslagen Seminar Opvoeden tot sociale verantwoordelijkheid: op zoek naar een nieuwe pedagogische impuls.

Videoverslagen van 28 februari 2013

Op YouTube zijn de videoverslagen beschikbaar van de sprekers Wethouder Burgerschap en Diversiteit van Amsterdam, Andrée van Es, dr. Tjeert Othof (VU), prof. dr. Doret de Ruyter (VU), prof. dr. Hans Boutellier (VU/Verwey-Jonker Instituut) en prof. dr. Trees Pels. Meer informatie »

Nieuw: Implementatie en communicatie

Diversiteit, advies op maat

Leven er in uw (kennis)praktijk vragen over diversiteit? Een advies op maat van Kenniswerkplaats Tienplus kan dan uitkomst bieden. Meer informatie »